Email account instellen voor iPhone / iPad

In dit artikel vind wordt stap-voor-stap beschreven hoe je de mail op een iPhone en/of iPad kunt intstellen.

Om je e-mailadres op je iPhone of iPad in te stellen, open je de Mail-app. Deze app is standaard op iedere iPhone en iPad aanwezig.

• Heb je al een e-mailadres in de Mail-applicatie ingesteld? Ga dan naar Stap 1.
  • Heb je nog geen e-mailadres op de app ingesteld? Dan wordt er direct gevraagd om een e-mailaccount in te stellen. Ga in dat geval direct naar stap 3.

Stap 1

Open nu het 'Instellingen'-menu en druk op 'Wachtwoorden en accounts'.

Stap 2

Kies nu 'Nieuwe Account'.

Stap 3

Je ziet nu een overzicht van mogelijke e-mailaccounts. Omdat we een eigen e-mailadres willen toevoegen kiezen we hier voor 'Andere'.

Stap 4

Kies nu voor 'Voeg mailaccount toe'.

Stap 5

Voeg nu de algemene gegevens van jouw e-mailaccount toe.

• Naam: Vul hier de naam in waar je e-mails mee wil versturen en ontvangen.
  • E-mail: Vul hier je e-mailadres in.
  • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.
  • Beschrijving: Hier geef je een naam op waarmee je het e-mailaccount kunt onderscheiden van andere (e-mail)accounts.

Stap 6

In het volgende venster kun je een keuze maken tussen het instellen van een IMAP- of POP3-account.
In dit artikel geven we aan hoe je een IMAP-account instelt.

Kies hier IMAP.

De overige velden vul je in op basis van de onderstaande gegevens.

Server inkomende post

• Hostnaam: mail-in.sinnerg.nl
  • Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres in.
  • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.

Server uitgaande post

• Hostnaam: mail-out.sinnerg.nl
  • Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres in.
  • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.

Nadat alle gegevens zijn ingevuld, druk je op 'Volgende'.

Stap 7

Kies tot slot welke apps je aan het e-mailaccount wil koppelen en druk op 'Bewaar' om jouw e-mailaccount te activeren.

De configuratie van jouw e-mailadres is nu voltooid, je kan nu jouw e-mailadres gebruiken op je iPhone en iPad!